Italiaanse rode wijn: een wereld van smaak en traditie. In Italië is wijn meer dan een drank; het is een deel van de cultuur, een reflectie van het land en zijn mensen. Van de glooiende heuvels van Toscane tot de zonovergoten wijngaarden van Sicilië, elke regio brengt zijn eigen karakter en smaak naar de fles.
In deze tekst duiken we in de rijke wereld van Italiaanse rode wijnen, en laten wij zien wat de smaakvolste wijnflessen zijn volgens de mensen. We ontdekken de verschillende druivenrassen, de unieke wijnmaaktechnieken en de boeiende verhalen achter enkele van de meest iconische Italiaanse rode wijnen.
Attilio Ghisolfi ‘Bussia’ Barolo
Borgo al Pascolo Chianti
De Borgo al Pascolo Chianti is een nieuwe generatie Chianti, bekend om zijn boterzachte stijl met smaken van vanille en karamel. Deze rode wijn uit Toscane, gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Merlot, is donker van kleur en heeft aroma’s van zwarte kersen, blauwe bessen, vanille en mokka.
De wijn heeft hoge beoordelingen ontvangen, waaronder 99/100 punten van Italian Wine Guy en 98/99 van Luca Maroni. Deze Chianti is ideaal bij Italiaanse charcuterie, lasagna al ragù en Parmezaanse kaas.
Campo al Pero Bolgheri
De Campo al Pero Bolgheri is een Super Tuscan rode wijn die bekend staat om zijn zachte smaak en complexe aroma’s. De wijn, een blend van 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Cabernet Franc, heeft aroma’s van aardbei, cassis, kirsch, kokos, vanille, zoete specerijen, viool en witte truffel.
Deze wijn is 12 maanden gerijpt in nieuwe eiken barriques en past goed bij bistecca Fiorentina, braadstukken met truffel en Parmezaanse kaas. Hij is nu op dronk en houdbaar tot 2030.